Call for Economic Experts, Mind Genomics Project (click here)
Call for IT Expert, Mind Genomics Project (click here)
 
ambassadors
ambassadors
eco-tirana
Foto_Publications
001
002
003
v2
FabianKati1
004

OFERTË  

Titulli i Projektit: “Healthylifestyle4all”
Programi: Programi Rajonal për Demokracinë Vendore në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD), Bashkia Tiranë.

Për të shkarkuar dokumentin e plotë (kliko këtu)

Shënim:
Shpallja për prezantimin e ofertave do të bëhet në faqen zyrtare web www.uetcentre.com dhe do të qëndrojë e afishuar për një javë. Jeni të ftuar të dorëzoni ofertën tuaj në adresën [email protected] ose dorazi ne adresen: Kompleksi Xhura, Rruga Xhanfize Keko 1000 Tirana, Albania, deri më 30.05.2024.

Ekonomiksi i mendimit praktik

“Ekonomiksi i mendimit praktik”, një prezantim klasik i bazave të ekonomisë së tregut, tani po përkthehet për lexuesit në Evropën Lindore, Azinë Qendrore dhe vendet e Kaukazit të Jugut. Versioni elektronik i librit është i disponueshëm falas në gjuhën angleze, armene, ruse, shqipe, ukrainase dhe uzbeke. Gjuha gjeorgjiane do të jetë në dispozicion në fund të vitit 2021, e ndjekur më pas nga gjuha azarbajxhanase, kazake dhe kirgize. Faza e parë e këtij projekti pilot financohet krejtësisht nga donacionet private.

Për me shume informacion shkoni në faqen: https://www.econfun.org/sq/about/
Për të shkarkuar librin: https://econfun.s3.eu-central-1.amazonaws.com/books/Common_Sense_Economics_%5Bsq%5D.pdf

Read More

POSITION-STRATEGY PAPER

Strategic Document for Expression of EU Ambition: Roma Education 2018-2028, presented during the international meeting of the “Roma Ambassadors” project Brasov, Romania, July 2018.

GUIDELINES FOR MEDIATOR: INCLUSION OF ROMANI PEOPLE IN EDUCATION

Strategic Document for Expression of EU Ambition: Roma Education 2018-2028, presented during the international meeting of the “Roma Ambassadors” project Brasov, Romania, July 2018.

ANALYSIS AND EVALUATION OF THE ACTIVITY PROVIDED BY “ECO TIRANA” PUBLIC – PUBLIC PARTNERSHIP FOR REALIZATION OF THE THE PROCESS OF TIRANA’S CLEANING SERVICE

This analysis is the result of the project “KAP’ECO”. The purpose of this analysis is to show citizens the reflection and the process of Tirana’s cleaning service from “Eco Tirana” supported from Lëviz Albania, and financed from The Swiss Agency for Development and Collaboration (SDC). Eco Tirana is a public – public partnership, Italian-Albanian, that accomplishes the capital city cleaning and measures the efficiency and effects of this service.The analysis is prepared by Prof. Assoc. Dr Selami Xhepa and the group Dr. Teuta Xhindi, Dr. Elvin Gjevori

POLICY REPORT – PARTICIPATORY BUDGETING AND SOCIAL AUDIT IN LOCAL GOVERNMENT: NEW MECHANISMS STRENGTHENING TRANSPARENCE AND GOOD GOVERNANCE

This policy report is the result of the project “Improving budget transparency at local level through social auditing” supported by Democracy Commission Small Grants Program of the U.S. Embassy in Tirana and implemented by the FLE in collaboration with UET Centre for the period October 2016 – May 2017. The report is prepared by Prof. Asoc. Dr. Enri Hide.

POLICY REPORT – NET CASTLE NETWORK CREATION AND PROMOTION OF CASTLES
UET Centre in cooperation with the Institution of Prefect in Gjirokastra, in the framework of the Operational Program for Cross-Border Cooperation IPS between Greece and Albania, during 2007 – 2013, the implementation of “NET-CASTLE”, achieved their main goal: the development of the cultural tourism. As a result of this project, we have now the digitization of ten castles in Ionian Islands and the Epirus Region (five in the Corfu Island and five in Thesprotia), as well as twelve castles in the Prefecture of Gjirokastra.

POLICY PAPER – ENGAGEMENT OF ROMA COMMUNITIES WITH LOCAL GOVERNMENT IN ALBANIA: WAYS TO MOVE FORWARD

This policy paper is the result of the project “Working together and Joint Forces for Roma youth social inclusion through tailored policies and good practices on minority rights” supported by “Konrad Adenauer Stiftung, Rule of Law Program South East Europe” and implemented by the UET Centre for the period February-November 2016. The paper is prepared by Blerjana Bino and Kebjana Haka.

KNOWLEDGE-BASED REGIONAL DEVELOPMENT IN ALBANIA AND KOSOVO

The Vienna Institute for International Economic Studies, supported by the Centre for Social Innovation (ZSI) in Austria within the HigherKos Project has mentored the research project on  knowledge-based regional development conducted by a team of researchers of UET Centre and Riinvest Institute in Kosovo. Within the framework of this project and of the Tempus Consus project and the UET Centre project, the international scientific conference on “Connecting science and society for sustainable development” was organised in July 2015.

CONFERENCE PROCEEDINGS ‘NEXT EUROPE NETWORK – REFORMATION AND DEMOCRATIZATION OF THE WESTERN BALKAN’

The European University of Tirana in cooperation with the Sapienza University of Rome organised the International Conference ‘Next Europe – Interdisciplinary perspectives on the Western Balkans’ with emphasis on the reformation and democratization of the regionand the establishment of the Next Europe Network. The Conference was organised at the European University of Tirana on the 25th and 26th June 2015.

ROMA YOUTH EMPOWERMENT THROUGH ALTERNATIVE MEDIA – PAPERS PUBLISHED

UET Centre, the Institute of Romani Culture in Albania and the ABC Foundation have organized a series of trainings for the empowerment of Roma youth through alternative media. The papers of the final conference are now published by the UET Press.

‘AMBASADORËT TANË: PIKËTAKIME TË DIPLOMACISË ME KRIJIMTARINË’

UET Centre and the UET Press, university publishing house within the European University of Tirana, with the support of the Ministry of Culture, have published the anthology ‘Our ambassadors: Connections between diplomacy and artistic creativity’, by Valbona Nathanaili and with the introduction by Prof. Dr. Ylljet Aliçka. The book serves as guidance to the lives and artistic activities and creativity of Albanian ambassadors. The aim is to promote a new model of diplomacy that is interlinked with artistic creativity.

BOOK PUBLICATION “SHAPING COLLECTIVE MEMORY: UPRISINGS OF MALËSIA E MADHE (1945-1946)”

The well-known scholar Fabian Kati, in collaboration with UET Centre, has published the book “Shaping Collective Memory: Uprisings of Malësia e Madhe (1945-1946)”. This book was financed by the European University of Tirana and was published by UET Press publishing house. The aim of this pilot project is to create an audio-visual database of oral histories and collective memory related to special historical events, which happened in the beginning of the communist regime’s establishment (1945-1950). All this will be done based on a certain methodology.

BOOK PUBLICATION “SOUTHERN EPIRUS- THE CHAM REGION”

The publication of “Southern Epirus- the Cham Region” comes in the light of the project on in-depth research on the Cham region, implemented by UET Centre and financed by the Agency of Civil Society Support. The book is a collection of several in-depth scientific studies related to the Cham issues, as a crucial issue for human rights and political discourse in Albania. The publication of this book is an attempt to get to know the history of separation of our two nations from the ottoman occupation towards state building process. This separation has been indeed very struggling. The main contributor and project director is Prof. Dr. Romeo Gurakuqi.